Vädret utanför gör att jag tappar lusten att göra något, trots att jag skulle behöva städa, ta reda på en massa tvätt och strykning, och framför allt skulle jag behöva städa klart på gården och klippa gräset. Men det går ju inte riktigt när det är sånt här väder... Jag känner mig lite lätt avundsjuk på alla släkt/vänner/bekanta i södra sverige idag, då var och varannan skriver på FB om solen och värmen, som tydligen når en bit över 20-strecket. Här har vi regn, regn, regn, och i skrivandets stund +10,6 grader. Kul va!? Nä, fy vad less jag är på det här vädret nu... Nu vill jag ha sommar.
När det är sånt här väder, känns det dessutom som att våra 137kvm är alldeles för trångt. Ett större hus skulle inte sitta helt fel. Grabbarna har kompisar här varje dag, och i spöregn kan jag inte gärna tvinga ut dem heller. Och då deras rum inte är speciellt stora, leker de gärna överallt i resten av huset istället. Men missförstå mig rätt... Det är tokmysigt att höra barnen ha kul, men det sätter stopp för många av mina "måsten". Det skulle vara skönt om de kunde vara ute en liten stund i alla fall, så jag hann röja upp här inne lite.
Nåja, det jag inte gör idag, behöver jag heller inte göra om imorgon... eller hur var det nu!? ;)
Tänkte dela med mig av ett litet recept idag också. Jag bakade Omega-3 bröd häromdagen, då bröd (näst efter choklad ;)) är det jag saknar mest då jag äter enligt LCHF.
Så till alla er lchf:are (och andra också) kommer här ett recept på ett jättegott bröd:
200 gr Linfrö
50 gr Sesamfrö
50 gr Hasselnötter eller solroskärnor
50 gr Mandlar
50 gr Fibrex
2 msk Bakpulver
50 gr Smör
1 dl Vispgrädde
5 Ägg
2 dl Crème Fraîche
1. Kör linfrö i en mixer tills det blir som mjöl. Häll över i en stor skål. (Det är svårt att krossa linfrö med en mixerstav, så kör i en "vanlig" mixer)
2. Krossa sedan sesamfrö, hasselnötter och mandlar i en mixer och häll det i skålen med linfrö.
3. Rör ner Fibrex och bakpulver.
4. Smält smöret i en kastrull och rör ner grädden.
5. Använd en mixerstav och blanda ägg och crème fraîche i en skål till en jämn smet.
6. Rör ner smörblandningen i de torra ingredienserna och rör därefter ner äggblandningen.
7. Låt blandningen svälla i ca 5 minuter.
8. Häll blandningen i en brödform som rymmer minst 2 liter, och som klätts med bakplåtspapper.
9. Grädda längst ner i ugnen i 190 grader i ca 1 timme och 20 minuter.
10. Låt svalna på galler.
KLART!!
Jag har tidigare lagt ut recept på LCHF-frallor (klicka på namnet så kommer du till receptet), men det är nästan så att det här brödet är godare ändå :)
Ha en fortsatt trevlig söndag!! (själv ska jag ta itu med en massa "måsten" innan nästa vecka tar vid)
//Lotta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar