Hur som helst... Till lunch igår, gjorde jag spenatplättar, som jag bytte namnet på, och döpte dem till Hulkenplättar, och ungarna älskade dem :) Så då kan jag ju dela med mig av receptet tänkte jag.
4 portioner
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 tsk fiberhusk
300 gram spenat (färsk eller fryst)
salt & peppar
Smör till stekning
1. Vispa äggen och blanda i grädde och fiberhusk
2. Tina spenaten och lägg i ett durkslag. Krama sedan ur vätskan och lägg spenaten i äggsmeten. Smaka av med salt och peppar.
3. Stek i rikligt med smör.
KLART!!
Till detta serverade jag fetaostcreme, gjort på fetaost och turkisk yoghurt.
Vill man ha det "matigare" är det gott med räkor och en klick creme fraiche, som man klippt ner lite gräslök i.
Då jag gjorde dubbel sats av ovanstående igår, så blev det en hel del över, så dagens lunch får faktiskt bli detsamma :)
På återseende!!
//Lotta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar