Så skulle man kunna sammanfatta dagen :)
Jag har bakat "vanliga" lussekatter (dessa är inte förevigade på bild, då jag allt för snabbt kastade in dem i frysen, för att inte "vissa" familjemedlemmar skulle smaska i sig dem för snabbt ;))
Och sedan har jag bakat;
Jag har bakat "vanliga" lussekatter (dessa är inte förevigade på bild, då jag allt för snabbt kastade in dem i frysen, för att inte "vissa" familjemedlemmar skulle smaska i sig dem för snabbt ;))
Och sedan har jag bakat;
Kokostoppar med saffran och apelsin50 gram smör
½ gram saffran (1 påse)
½ apelsin, rivet skal
2 ägg
1½ dl strösocker
200 gram kokos
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Smält smöret. Stöt saffranet med t ex. en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i smöret och låt svalna.
3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och smörblandningen. Låt smeten svälla i ca 10 min.
4. Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
När de svalnat doppade jag dem i lite smält choklad. *MUMS* ;)
Sedan har jag också bakat;
½ gram saffran (1 påse)
½ apelsin, rivet skal
2 ägg
1½ dl strösocker
200 gram kokos
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Smält smöret. Stöt saffranet med t ex. en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i smöret och låt svalna.
3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och smörblandningen. Låt smeten svälla i ca 10 min.
4. Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
När de svalnat doppade jag dem i lite smält choklad. *MUMS* ;)
Sedan har jag också bakat;
Saffrans biscotti (Saffransskorpor)
100 gram smör
1 gram saffran (2 påsar)
2 ägg
1½ dl Strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl sötmandel (skållad och skalad)
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk ugnstemperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
När jag bakar, använder jag nästan alltid varmluftsugn, så om ni använder "vanlig" ugn, kanske gräddningstiden måste ökas på något. Håll koll!
Så till något helt annat...
100 gram smör
1 gram saffran (2 påsar)
2 ägg
1½ dl Strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl sötmandel (skållad och skalad)
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk ugnstemperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
När jag bakar, använder jag nästan alltid varmluftsugn, så om ni använder "vanlig" ugn, kanske gräddningstiden måste ökas på något. Håll koll!
Så till något helt annat...
Som från ingenstans började hon helt plötsligt att gå i går förmiddag(!?)
Lilla gotjejen som inte vågat, eller ens testat gå utefter möblerna, tog helt plötsligt mod till sig och promenerade iväg. Vi blev mycket snopna hela familjen.
Visst, i sängen/soffan eller på annat mjukt underlag, har hon gått på i några månader, men aldrig på golvet, om ingen hållit henne hårt i båda händerna.
Fortfarande kan hon stundvis få för sig att hon inte kan, och så går det såklart fortare att hoppa fram på baken som tidigare. Men hon försöker i alla fall, och det kommer nog bara säga svisch!! så springer hon för fullt.
Nu ska jag återgå till att sällskapa med maken!!
På återseende!
//Lotta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar