... Och är man LCHF:are som jag då, så får man anpassa våfflorna efter det. För inte kan man väl vara helt utan våfflor på självaste våffeldagen!? ;-)
Receptet för ca 3 våfflor:
2 ägg
1 dl vatten
0,5 dl grädde
30 gram smält smör eller cocosolja
3-4 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt (lite mindre om du anväder smör istället för cocosolja)
Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna
2. Smält cocosolja eller smöret och vispa sedan ihop med ägg, grädde och vatten.
3. Häll ned blandningen med de torra ingredienserna och vispa ihop
4. smörj järnet med lite smör innan.
5. Tänk på att fiberhusk sväller i järnet, så ta inte för mycket smet, då blir våfflan för tjock.
SMAKLIG SPIS!
Ett egenkomponerat recept, som faktiskt blev helt ok. Bortsett från frasigheten jag gärna vill ha i en våffla. Den saknade jag, men smaken blev helt ok. Detta smaskade jag tillsammans med vispad grädde och hallon :-)
Som alla egenkomponerade recept, så är ovan angedda mått bara på ett ungefär, så blir smeten för tjock, tillsätt mera vätska. Blir den för lös, tillsätt kokosmjöl eller fiberhusk.
Sedan snart tre veckor tillbaka har jag hållit strikt LCHF, dvs. noll tolerans vad gäller kolhydrater (ok ok, jag har tagit någon ruta 70% choklad och något glas rött...) Min tanke med detta var att hålla noll tolerans, så länge jag inte har tid för träning (inte ha tid för träning låter idiotiskt, jag vet... Men så är det i alla fall.) När allt lugnat ner sig, och då framförallt med jobbet, så kommer även tid för träning förhoppningsvis att finnas, så då kommer en del kolhydrater att introduceras i kosten igen. Men bara några. Jag har satt ett första måldatum till den 18/5. Fram till dess blir det strikt. Sedan får jag utvärdera hur det gått, och se vad nästa steg ska bli :-)
Ska försöka hålla mig up to date här också, och dokumentera framstegen... So far, -3 kg.
På återseende!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar