måndag 3 oktober 2011

Den bakande familjen Strömberg

Ännu en tårta har bakats, sålts, och förmodligen också ätits upp ;)
Denna gång med Rorri Racerbil. Denna tårta var riktigt kul att göra.
Bottnarna var glutenfria, fyllningen var hallonmousse och blåbärsmousse, den var spacklad med vit marängkräm, täckt med marsipan/sockerpasta, och dekorationerna var i sp/fp och kristyr.

Grabbarna har också varit i bakartagen idag (lik mamma!?) :)
Theo hade skrivit ett eget recept, och ville gärna testa för att se vad det blev av det...
...Och självklart skall väl barnens kreativitet uppmuntras. Så med lite assistans från mamman satte vi igång med bakandet. Allt eftersom bakandet fortskred, kom han på mer ingredienser han ville ha med, så innan den skjutsades in i ugnen, såg det ut såhär;
Självklart ville Edwin också baka när storebror hade fått göra det... Så han knåpade ihop ett recept han med...
...Lite svårläst var det, men efter översättning från Edwin så fick jag veta att det stod: MJÖL, SMÖR och ÄGG.
När jag förklarade att det skulle bli svårt att få till en kaka med endast de ingredienserna, blev han lite ledsen :'(
Men efter en stunds uppmuntran, kom vi överens om att vi skulle plocka fram diverse saker från skafferiet, som han kunde lägga till i sitt recept, så skulle det tillslut bli en kaka :)
Storebror var en mycket duktig bakcoach och assistent :)
Och tillslut blev det även en kaka av Edwins recept. Det tillsattes både socker, bakpulver, kakao, 70% choklad, och blåbär, till det recept han skrivit ;)

TADAAA....Två riktigt mumsiga kakor fixade grabbarna idag. Så efter middagen fick vi gotta till kaffet :)



1 kommentar:

Catrin sa...

Vilken fantastika pojkar du har, precis som mamma!