Receptet lyder såhär;
"GI-ischoklad
Det här behöver du:
200 gram mörk choklad, 70%
100 gram smör
1 ägg
Så här gör du:
1. Ta fram en sockerkaksform
2. Bryt chokladen i små bitar och skär smöret i kuber och lägg dessa i en djup skål.
3. Koka upp vatten i en kastrull, sänk värmen och placera skålen med smör och choklad ovanpå. Rör om då och då tills massan smält.
4. Vispa ägget i en bunke. Blanda ihop med smör- och chokladmassan tills det blir en jämn smet.
5. Fördela chokladsmeten i metallformarna. Låt stå kallt tills godiset stelnat.
6. Förvara ischokladen i burk med lock och smörpapper mellan lagren."
Och då till min fundering...
Vad i hela friden ska jag göra med sockerkaksformen som skall tas fram i punkt 1??
Ischoklad gör man ju som känt i små metallformar, och det säger ju även receptet. Men ingenstans framgår det vad man ska med sockerkaksformen till!?
Nåja, kanske är det jag som är dum som inte förstår vad den skall användas till, eller så har jag helt enkelt för lite att göra, när jag tar mig tid att fundera över liknande saker ;)
Nä, nu ska jag kika på en film innan det är dags att göra kväll. Så;
Natti natti på er!!
//Lotta
Vad i hela friden ska jag göra med sockerkaksformen som skall tas fram i punkt 1??
Ischoklad gör man ju som känt i små metallformar, och det säger ju även receptet. Men ingenstans framgår det vad man ska med sockerkaksformen till!?
Nåja, kanske är det jag som är dum som inte förstår vad den skall användas till, eller så har jag helt enkelt för lite att göra, när jag tar mig tid att fundera över liknande saker ;)
Nä, nu ska jag kika på en film innan det är dags att göra kväll. Så;
Natti natti på er!!
//Lotta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar